31 juuli 2011

justkui ma oleks veel vähe oma piltidega netti reostanud...



...tegin nüüd nõudepiltide jaoks omaette koha.
või õigemini kaks kohta,
ühes on mu "installatsioonid",
nõud toiduga ja ilma.

teises on nad lihtsalt ühekaupa üles pildistatud,
umbes nagu kataloog.
kui pidevalt ei kasuta,
võib mõni asi muidu meelest ära minna.
või siis et kui katki läheb,
jääb vähemalt pilt.

niisiis:

installatsioonid

kollektsioon


kommentaarid on teretulnud,
kui teate mõne asja kohta midagi lisada,
andke aga lahkesti teada!

Sildid: ,







11 juuli 2011

mida teha pooliku fetajuustupakiga



Triangli kommentaar,
et ta ei jõua üksinda tervet fetajuustupakki ära süüa,
pani mind asja üle juurdlema.
ega mina ka ei jõua.

kaks kolmandikku fetapakist on alles.
niisiis tuli midagi ette võtta.

tõin poest tunde järgi asju lisaks:
pakk soolast muretaigent,
pakk Otto õrnsoolast ricottat,
kirsstomateid,
paki Pepperoni viilutatud täissuitsuvorsti
ja purgitäie viilutatud oliive.

taigen jälle 12 minutiks ahju,
seekord 26 cm vormiga.
ricotta segasin fetaga ära
(vabatahtlikult nad ei ühinenud,
saumikser sundis.)
kolm muna panin ka sisse,
ega saumikser mingi kitisegamise masin ei ole.

soola ei pannud,
oliive panin.
ja peotäie murulauku hakkisin ka sisse.

kui taigen oli eelküpsenud,
valasin segu taignale,
peale ladusin (kunstipäraselt) vorstiviilud
ja neljaks lõigatud kirsstomatid.

kõik see värk uuesti ahju,
30 minutit 178 C
(no nii see termomeeter näitas),
siis keerasin kuumuse kinni
ja lasin veel 15 minutit ahjus olla.




maitea, kuidas seda asja nimetada.
fetajuustupirukas?
igatahes on ta päris mõnus.

kuigi jah,
ma pole päris kindel,
et see nüüd lahendas probleemi
"ma ei jõua tervet pakki fetajuustu ära süüa!".
sest koguselt on seda pirukat ikka tunduvalt rohkem
kui juustu oli.

Sildid:







10 juuli 2011

kollase-tüki-kook



kohupiimakook virsikutega.
selleks see kompott.
(kompotipildid on pildiblogis.)

ma ei tea ikka veel,
kuhu milliseid pilte panna.

kook on lihtne:
poest pärit muretaigen,
pagari torukohupiim,
mõned munad, suhkur
ja purk virsikukompotti.
vanillisuhkur ja sutsuke kaneeli ka.
seekord tegin ühe kohupiimaga,
tavaliselt panen kaks.

taigen eelküpsetada,
(12 minutit, 180C)
siis kohupiimasegu ja virsikutükid peale
ja umbes kolmveerandtunniks ahju,
umbes 170C

* * *

mulle meeldivad need mu helesinised totsikud ja taldrikud!



...

Sildid:







näkileib ja fetajuust



selline hommikusöök siis.
peaks hullult tervislik olema,
feta on ju kreeklaste teema.
ja seal on ju palju üle 100-aastaseid inimesi :-D

ebamugav on,
et poes mitte kõike väikestes pakendites ei pakuta.
vahel tahaks leiba.
teised meil leiba ei taha
ja pool leiba on minu jaoks liiga palju.
veerand oleks ehk paras ports.
koorikleivad on küll väiksemates pakkides,
aga ma tahaks just päris leiba,
mitte leivakoorikuid.
tobe nagu osta, kui pool leivast lihtsalt ära kuivab.
leivasuppi nad meil ka ei taha.

nüüd siis söön näkileiba,
see vähemalt säilib.






02 juuli 2011

väikesed lihtsad rõõmud




suur helesinise servaga koogitaldrik.

täpselt paras mu kookide alla.
see helesinine serv on nii positiivne.

asjad on head:
nii, nagu ma ta nädal tagasi ostsin,
on ta ikka veel koogitaldrik.
ei ole vahepeal konnaks muundunud.



______________________________

Sildid: