07 august 2011

kohupiimakook keedetud kondenspiimaga

seekord siis selline kook.

ega meil neid koogisööjaid alati palju ei ole,
nii et ostsin lausa väiksema vormi,
17 cm läbimõõduga.
koduekstras on need praegu allahinnatud.

põhjaks läks pool pakki muretaigent,
peale üks toru pagari kohupiima,
kolm muna
ja purk "keedetud kondenspiima".

käisin maximat "kontrollimas", seal jäi see "keedetud" silma.
et mismõttes keedetud?
mil viisil seda siis veel kondenseerida annab,
kui mitte keetes?
(ülemõtlemine on minul väga arenenud külg!)

tõin purgi kaasa, millekski ikka kõlbab.
on jah selline iiriskommi moodi ollus.
paljalt söömiseks (see mu esialgne eesmärk oli)
oli ta kuidagi vale.
nii et läks siis koogi sisse.

väljanägemine jäi koogil selline ilus karamellikarva,
maitsel pole ka viga.



Sildid:







3 lisas:

07 august, 2011 16:28, Blogger autor ütles...

Nämm, faksi palun mulle üks tükk :)

 
07 august, 2011 17:10, Blogger ematehnik ütles...

faks suri kahjuks ära :-(
aga sa tee ise, see pole keeruline.

vajalikud ained ma mainisin juba ära,
lisaks on vaja
lahtikäiva põhjaga koogivormi,
ühte kaussi,
praeahju,
taimerit,
termomeetrit (need pika saba otsas oleva anduriga tunduvad päris head).

saumikser võiks ka olla, et kohupiim selle kondensaadiga ühtlaselt läbi segada. käsitsi saab muidugi ka. aga ma usun, et akuga kruvikeeraja + miski sinna otsa ajab ka asja ära.

nonäed, hakka või "üksildaste inseneride kokaraamatut" kirjutama :-)

 
07 august, 2011 17:22, Blogger autor ütles...

Selles plaanitavas kokaraamatus peakski siis olema täpselt ää näidatud, mis akudrelli otsa mingiks operatsiooniks panna tuleks jne

 

Postita kommentaar

<< Home