30 juuni 2006

netifolkloor

mingil veidral põhjusel on sel nädalal kaks täiesti erinevat inimest maininud seda juttu:



Üks professor pidas ülikoolis loengut.
Loengu alguses võttis ta välja klaaspurgi ja täitis selle umbes 5 cm suuruste kividega. Kas purk on nüüd kive täis, küsis ta tudengitelt. Jaa, vastasid tudengid.
Siis võttis professor mõned väiksemad kivid ja pistis need ettevaatlikult suurte kivide vahele. Kas purk on täis, küsis ta uuesti. Jah, vastasid tudengid jälle.
Siis võttis professor kotikese liiva ja puistas selle kivide vahele. Nüüd hakkasid üliõpilased naerma, sest ka liiv oli ju purki mahtunud.
Kujutage nüüd ette, et see purk on teie elu, ütles professor.
Suured kivid on teie elus kõige olulisemad asjad: perekond, lapsed, tervis jne - tähendab kõik see, mis juhul kui te isegi kõigest muust ilma jääte, täidab teie elu sellegipoolest.
Väikesed kivid on vähemtähtsad, nagu näiteks töö, auto, korter.
Aga liiv on hoopis midagi muud!
Ärge unustage, et kui te olete purki liiva valanud, siis ei ole seal ju enam ruumi ei suurte ega väikeste kivide jaoks. Nõndasamuti on eluga: kui te täidate oma elu väikeste ja tühiste asjadega, siis ei ole seal enam ruumi suurte ja oluliste asjade jaoks. Mõelge alati sellele, et teie elu saaks olla õnnelik. Suhelge sõpradega, käige vajaduse korral arsti juures. Töö, kodukoristamine ja muu kivipuru ja liiva jaoks jätkub ju alati ruumi. Täitke oma elu suurte kividega, ülejäänu on ju ainult liiv!

Siis vaatas professor veel kord tudengite poole ja võttis kotist välja ühe õlle. Ettevaatlikult valas ta selle kivide ja liivaga täidetud purki, pöördus siis saali poole ja ütles: aga moraal on see, et mis sinu elus ka ei juhtuks, alati on seal ruumi veel ühe õlle jaoks!



________________________________________________________


mulle meeldib see moraal :)
ega õlut ei jooda jooksu pealt.
õlu annab võimaluse maha istuda ja asjade üle järele mõelda.






4 lisas:

30 juuni, 2006 09:09, Blogger Elsa ütles...

Kui sa seda nüüd ümber ei kirjutanud, siis oli see ikka väga super ümberjutustus. Minul ole see kuidagi konarlik ja polnud ka kavas suurt peale loo mõtte talletada. Jäi aga kummitama...

 
30 juuni, 2006 09:42, Blogger Liia Tammes ütles...

:) see õlle jutt on TIPIkate seas suht populaarne. Ja folkloori kohaselt olla seda üks õppejõud lausa loengul demonsteerinud. Loomulikult jääb üliõpilasele meelde kui üks õlu veel kuhugi hästi ära mahub :) Aga loo mõte on tõesti hea

 
30 juuni, 2006 10:57, Blogger ematehnik ütles...

copypaste netist,
see on sellisena mitmes kohas kirjas.
mõnikord vajalik asi.

 
09 september, 2006 17:12, Anonymous Anonüümne ütles...

See on tõesti üks hää lugu. Mul tuli just aasta tagasi augusti lõpus oma kõrgkooli avaaktusel sõna võtta ja rääksingi sellesama loo, mille järel rõhutasin tudengite omavahelise läbikäimise olulisust ka väljapool loengusaale ja teatasin esimese õlle avamise aja ja koha. Kahjuks läks palju sellest loost saali kehva akustika tõttu kaduma, kuid pool saalitäit rahvast sai täitsa aru ja rahvast tuli sinna kohale sadakond.

 

Postita kommentaar

<< Home